Home За дома Избор на дограма в пет лесни стъпки

Избор на дограма в пет лесни стъпки

Избор на PVC dograma

Изборът на дограма може и да не толкова труден, колкото много хора си го представят. Разбира се, когато слагате нови прозорци, е необходимо да се запознаете с качествата на различните предложения на пазара. От вас зависи дали ще заложите на ПВЦ, алуминиева, или дървена дограма. Сега ви представяме пет стъпки, които ще облекчат избора ви на продукт.

1 – Изберете вида на профилите и гледайте те да са устойчиви на влага, природни бедствия, пожари и прочие. Търговецът, от който ще купите дограмата ще ви запознае с нейните качества. По-подробна информация за дограмите вижте в Интернет, тъй като има доста фирми с дълъг стаж в продажбата на алуминиеви и ПВЦ профили от най-висок ранг.

2 – Преценете от колко камерен профил се нуждаете. Колкото повече са камерите на дограмата, толкова по-добра е нейната топлоизолация. Ако живеете на място, което не предразполага към студено време, можете да намалите броя на камерите, като по този начин ще спестите пари. За по-студените райони са препоръчват многокамерните ПВЦ профили.

3 – Ако вече сте решили какъв вид дограма да закупите, е добре да помислите за факторите стъклопакет и обков. Те са съществено важни за клиентите, тъй като от тях до голяма степен зависи добрата експлоатация с прозорците. Стъклата са важни, тъй като те спомагат за по-добра топло и шумоизолация, а обковът ви помага за по-лесното отваряне и затваряне.

4 – Ако не ви се занимава с дълга и трудна поддръжка, то не купувайте дървена дограма. Тя изисква боядисване и лакиране, което може да ви отнеме време, а и да ви струва скъпо. Дървените прозорци обаче са едно идеално решение за ценителите на естетиката.

5 – При избор на алуминиева дограма, се запознайте с топлите и студените профили. Едните са с прекъснат термомост и не позволяват лесната поява на конденз, но при студените профили кондензацията е често срещано явление, така че не се препоръчват за жилища и офиси.

В обобщение

По всяка вероятност, ако се вслушате в съветите ни, то ще постигнете добър избор на дограма. Всичко останало зависи от вашите конкретни нужди и финансовото ви състояние. Ето защо направете щателна проверка, преди да монтирате новите прозорци във вашите обекти. Надяваме се, нашата статия да ви е харесала и очаквайте продължение по темата скоро.