Home Лайф-Стайл Испанският е най-популярният език в Индия

Испанският е най-популярният език в Индия

Испанският в Индия: Глобален и важен за професионалното развитие език,
който се радва на голям интерес от младите хора

Индологът и директор на Институт Сервантес в Делхи, Оскар Пухол, разказва за оромния интерес, който испанският език предизвиква в Индия като “глобален и важен за професионалното развитие език”. Той обясни, че времето в което е бил почти непознат, отдавна е отминало.
Испанският език в момента е един от най-предпочитаните от студентите и хората, които искат да разширят кръгозора си от знания.
“Това, което най-много привлича хората е професионалното развитие и факта че 40 милиона жители на САЩ говорят този език”, изрази своето мнение на семинар под надслов “Индия: минало, настояще и бъдеще” в Интернационалния Университет Менендес Пелайо (UIMP).

Пухол, беше категоричен, че за индийците испанският е страхотен професоиннален плюс и стимул за създаване на нов бизнес. “Индия се опитва да направи света по-приятно място за живеене със своя легион от инжинери и учени, но в същото време заедно с революцията на знанието, трябва да се пребори с 400 милиона неграмотни”, констатира той.

В този смисъл, хиндологът призна, че един от проблемите които трябва да бъдат преодолени е ограниченият досъп до университетите. За да се сложи край на социалната пропаст, която съществува в страната, е изготвен амбициозен план за десетократното увеличаване на бюджета за образование до 2022.

Освен това, Пухол подчерта необходимостта да се избяга от екзотичната представа за страната. “Западът трябва да гледа на Индия, като на страна с развиващ се пазар с голям потенциал“, добави той.

Има много индийци, каза Голани, които жевеят в Испания от години и работят с испански фирми, които желаят да се установят бизнес отношения с азиатската страна.
За да се постигне тази цел, икономистите препоръчват да се адаптират продуктите към нуждите и да се „вземат предвид социалните и културните различия“.

Сред най-големите трудности, срещани при установяване на делови връзки, преподавателя по хинди установи че начина, по който се прави бизнес, е „много по-различен“.
Подчертава ясно спокойствието и гостоприемството на индийския народ: „В Индия имаме достатъчно време за всичко, време ви е необходимо на вас на запад“, каза