Интернет рекламата

1091
Интернет реклама

Статията е писана преди почти 10 години (2009г.), но много от нещата продължават да са актуални и днес, затова ги споделяме с вас. Ето ви и списък с по-известните видове реклама в глобалната мрежа, на които е нужно да обърнете внимание, ако искате да сте в крак с модата и да печелите пари от Интернет.

1. Платени Tweets – Това вече се случва и е неизбежно. Потребителите с много последователи могат да печелят добри пари, пускайки рекламни съобщения. Афилиейт линковете се крият лесно, тъй като 99% от линковете в twitter са „окъсени”, чрез специални онлайн инструменти.

2. SMS реклама – този метод навлиза с пълна сила в БГ интернет пространството. Все повече сайтове го предлагат. Представлява зона в сайта примерно можеща да покаже 10 линка едновременно. Пускате sms и вашият линк се помества на 10-та позиция, следващия който пусне sms взема вашето място, а вие се качвате една позиция нагоре, и така докато стигнете 1-ва позиция. Десетият пуснал sms след вас праща вашият линк в небитието. Периода, през който ще се показва вашата реклама, директно зависи от търсенето на реклама за конкретният сайт.

3. Нестандартна Реклама – С цел да се избегне „банер слепотата” развита от повечето интернет потребители, много рекламодатели търсят нестандартни решения за реклама. Вариантите са най-различни – може да са нестандартни размери и разположение на рекламните полета или всякакви други начини, всичко зависи от въображението на маркетинг специалистите.

4. Микро Реклама – (Позната и като FavIcon реклама). Тази година се наблюдава възраждане на този тип рекламиране, с повече сайтове предлагащи я, съответно по-голямата конкуренция води до ниски цени. Това също увеличава броя на потенциалните рекламодатели в сайта.

5. Платени Ревюта – Този метод на реклама продължава да се разраства. Все повече компании плащат за статии и ревюта относно тяхната дейност.

6. Съвместна Реклама – Някои компании вече се усещат и почват да делят рекламно място със свои бизнес партньори, като съчетават и двата бранда в рекламата. Така си поделят рекламните разходи и могат да купят реклама в повече сайтове.