Хомеопатия

886

Хомеопатията

с наближаването на зимата и грипните епидемии, започваме да търсим най-ефективните методики за лечение. Хомеоматията, практика, която в последните години започна да добива популярност и все повече хора й се доверяват. При този вид лечение се избягват вредните ефекти при употребата на антибиотици и допълнителното натоварващите организма хапчета, които сериозни увреждат ченият ни дроб, стомаха, бъбреците и често развалят микро-биологичната фауна в стомаха.
Лекарските курсове по хомеопатия също набират популярност, като трябва да подхождате с внимание към обучаващите и да се доверявате само на оторизирани практикуващи лекари. Хомеопатията е навлязла и в клиничните среди, като все повече лекари изписват хомеопатични лекарства при сезонни заболявания, загуба на гласа и други оплаквания.
За практикуването на хомеопатичното лечение вие необходим специалист, не се препоръчва вие сами да решавате кои лекарства да приемате. Ако сте практикуващ лекар и се интересувате от обучителни курсове, на които да се запишете на този линк ще намерите повече информация относно курсовете и литературата, която ще ви е необходима за курса- www.homeopath.bg. С помощта на това обучение вие ще добиете по-широка представа за хомеопатията като цяло и нейните методики на лечение. Обменянето на опит и знание е изключително важно във всички сфери на медицината и именно затова, ако сте вече практикуващ хомеопат, тези курсове могат също да бъдат полезни за вас. По тези програми, всяка година се обучават над 3000 медицински специалисти в повече от 20 страни на света, като Франция, Испания, Португалия, Чехия, Бразилия, Тайван, САЩ и други. Преподавателският ни екип включва лекари с богат клиничен опит по хомеопатия, обучени да преподават по методиката на CEDH и да използват най-съвременни педагогически средства на обучение.

Курсът се провежда и за фармацевти, които могат да намерят полезна информация за видовете и тяхното приложение.В съответствие с основните ценности на обучението, предлагано от ЦОПХ, ние даваме възможност на всеки фармацевт да разшири и обогати своите познания с откриване на една ефикасна фармакология. Тези знания ще са му полезни в ежедневната практика и ще допринесат колаборацията лекар-фармацевт-пациент да бъде успешна.

За да участвате в курса, от техническа страна, за Вас е необходимо само да разполагате с компютър с колонки/слушалки, мейл и интернет връзка.
Основният курс по клинична хомеопатия за фармацевти е едногодишен. Хорариумът му е 81 академични часа и е разпределен в 27 он-лайн семинара по 3 академични часа

Лечението на множество болести става по-лесно достижима и носещо все по-малко странични ефекти на организма. Сами знаете, че при прекомерната употреба на антибиотици, организма се изтощтава, а вирусите привикват и мутират, което ги прави резистентни към лекарството.
Хомеопатията може да се окаже правилното за вас лечение, ако ви е омръзнало да пиете антибиотици и аналгитици или те не ви помагат.
В желанието си да помогнат на своите деца, все повече родители се обръщат към хомеoпатията като безвреден и ефективен начин да излекуват децата си при множеството настинки, които върлуват през годината.