Открити официално на 27 юни тази година, лифтените кабинки на компанията Emirates Air Line, която предлага самолетни билети до повече от 120 дестинации на 6 континента по света, вече работят с пълна сила.

34-те на брой кабинки се движат между двата новопостроени терминала и ще бъдат в състояние да превозят до 2,5 хил. човека във всяка посока на час.

Строителните работи по съоръжението са приключили в рамките на една година и сега новата структура се състои от опънат на дължина 1100 метра кабел, който се поддържа от общо три кули. На най-високата точка на лифта пасажерите ще бъдат на височина 90 метра над река Темза. Всяко пътуване ще трае приблизително 5 минути по време на пиковите часови и около 10 минути през останалото време, когато преминаването ще бъде забавено нарочно, за да могат туристите и почиващите да изпитат изцяло удоволствието от това да преминаваш над Темза в кабинка.

По данни на британския вестник Дейли Телеграф, базираната в Дубай световноизвестна авиокомпания Emirates е платила 36 млн. британски паунда, за да бъде спонсор на лифта в рамките на период от едно десетилетие. Като част от сделката името на авиопревозвача ще стане част от имената на отделните спирки, както и ще влезе в картите на Лондонското метро. Интересното в случая е, че това е първата търговска марка в историята на метрото, на която е предоставена възможността да сложи името си към транспортната връзка със съответната станция.

Що се отнася до цените на интересната услуга, която наистина изглежда впечатляваща и се отличава с голяма иновативност, те ще бъдат в рамките на 2 до 4 лири. В частност става дума за такса от 4.30 паунда в едната посока и 3.20 паунда ако платите с карта Oyster. Децата ще бъдат таксувани в рамките на 1.60 – 2.20 лири. Освен това всеки от пътниците ще има възможност да използва своята карта за прелетени мили, с която ще може да се сдобие с 10 еднократни пътувания за скромните 16 паунда.

Определено лифтът над Темза е още една стъпка напред в развитието на Лондон като аткрактивна и модерна дестинация.

Източник: http://eftinibileti.info/