Emirates са основните спонсори на лифта над Темза

707

Открити официално на 27 юни тази година, лифтените кабинки на компанията Emirates Air Line, която предлага самолетни билети до повече от 120 дестинации на 6 континента по света, вече работят с пълна сила.

34-те на брой кабинки се движат между двата новопостроени терминала и ще бъдат в състояние да превозят до 2,5 хил. човека във всяка посока на час.

Строителните работи по съоръжението са приключили в рамките на една година и сега новата структура се състои от опънат на дължина 1100 метра кабел, който се поддържа от общо три кули. На най-високата точка на лифта пасажерите ще бъдат на височина 90 метра над река Темза. Всяко пътуване ще трае приблизително 5 минути по време на пиковите часови и около 10 минути през останалото време, когато преминаването ще бъде забавено нарочно, за да могат туристите и почиващите да изпитат изцяло удоволствието от това да преминаваш над Темза в кабинка.

По данни на британския вестник Дейли Телеграф, базираната в Дубай световноизвестна авиокомпания Emirates е платила 36 млн. британски паунда, за да бъде спонсор на лифта в рамките на период от едно десетилетие. Като част от сделката името на авиопревозвача ще стане част от имената на отделните спирки, както и ще влезе в картите на Лондонското метро. Интересното в случая е, че това е първата търговска марка в историята на метрото, на която е предоставена възможността да сложи името си към транспортната връзка със съответната станция.

Що се отнася до цените на интересната услуга, която наистина изглежда впечатляваща и се отличава с голяма иновативност, те ще бъдат в рамките на 2 до 4 лири. В частност става дума за такса от 4.30 паунда в едната посока и 3.20 паунда ако платите с карта Oyster. Децата ще бъдат таксувани в рамките на 1.60 – 2.20 лири. Освен това всеки от пътниците ще има възможност да използва своята карта за прелетени мили, с която ще може да се сдобие с 10 еднократни пътувания за скромните 16 паунда.

Определено лифтът над Темза е още една стъпка напред в развитието на Лондон като аткрактивна и модерна дестинация.

Източник: http://eftinibileti.info/