Екстериорни панели за врати – алуминиеви или пластмасови да изберем?

490
какви вътрешни врати са подходящи

Всеки знае за предимствата на алуминиевите врати днес. Достатъчно е да се огледате – именно те гостоприемно се отварят в търговски център или магазин, създават специален комфорт в любимото ви кафене, приветливо блестят на фона на заветния бутик или салон. Алуминиевите врати са толкова различни, така че за разлика от други, но в същото време, те неизменно имат предимства:

  • атрактивни и модерни
  • функционални
  • надеждни и безопасни
  • трайни
  • непретенциозни

Алуминиевите врати са единственият разумен избор за модерна сграда, естетически коригиран интериор, както и магазин, бутик, ателие, салон – дори частна къща или апартамент. Никоя пластмасова врата никога няма да се сравни с алуминиевата. Поръчайте такива от БГ Пласт 1 ЕООД.

Алуминиеви врати

Физиохимични свойства – По своята същност алуминият е инертен; той не влиза в химически контакт с околните предмети и вещества. Следователно алуминиевите врати абсолютно не  са обект на корозия. А анодирането или боядисването не само допълнително ще защити материала, но и ще създаде своя собствена естетика.

Алуминиевите конструкции са устойчиви на всякакви капризи на времето. Например, дори при температурни спадове от -80 до + 100oC, алуминиевите врати не се деформират, не се огъват, не губят здравината си.

Срокът на експлоатация на алуминиевите врати е поне 5-8 пъти по-дълъг от този на подобни пластмасови врати със същата цел и товар. Като правило конструкциите, базирани на алуминиеви профили, се използват там, където са подложени на най-голямо натоварване.

Безопасност – Алуминиевите врати имат високи топлоизолационни характеристики. Това качество дава възможност не само да се използват за създаване на ефективни входни групи, но и за пожаробезопасния пояс на сградата. Екологичността на алуминия като материал също допринася за пожарната безопасност. При нагряване той не се разлага на химически вредни вещества, не изгаря, не се топи.

Функционалност и непретенциозност – Въпреки цялата естетическа привлекателност, алуминиевите врати са много непретенциозни в експлоатация. Поради липсата на деформация по време на екстремни температури и високата якост на конструкцията, върху тях не се образуват пукнатини, те не се деформират и не увисват. Необходими са само външни грижи и спазване на предписаните експлоатационни правила. Разходите за поддръжка на алуминиевите врати са минимални.

Входни врати от пластмаса и алуминий – сравнение на характеристиките

Колкото и красиво и практично да оборудвате дома или офиса си вътре, ако сте избрали грешни входни врати, никога няма да имате усещане за пълна безопасност, комфорт и спокойствие. Ето защо, преди да вземете решение за дизайн и конкретен модел, си струва да разгледате всички предимства на всеки от материалите, които предлагат съвременните производители. Разбира се, можете да изберете метална врата, но тя губи значително в цената и декора на пластмасови и алуминиеви изделия. Това означава, че е по-добре да направите своя избор от тези опции. Голям избор ще имате при БГ Пласт 1 ЕООД.

Характеристики на пластмасовите врати:

Пластмасата е траен материал, който е инертен към влага и други неблагоприятни явления. С течение на времето ръждата не се появява на такива врати и поради плътната структура и допълнителните укрепващи елементи те запазват първоначалната си форма поне 50 години.

  • Универсалността на приложението е един от много важните фактори. Пластмасовите входни врати са еднакво подходящи за апартамент, частна вила, офис или обществена сграда.
  • Лесната поддръжка е това, за което мечтае всеки собственик дори на най-модерния апартамент. В крайна сметка не искате да отделяте много време за изискан декор, за да запазите чистотата и привлекателния си външен вид. Дори цветните и много елегантни декоративни модели не изискват специфична поддръжка, тъй като много рядко са замърсени – достатъчно е да ги избърсвате с влажна кърпа само от време на време, дори без използването на допълнителни продукти.
  • PVC е единственият материал, който със своите декоративни и якостни характеристики дава добро ниво на изолация. Студ, жега, шумове от улица с интензивен трафик или детски площадки никога няма да влязат вътре. И това е много важен фактор за комфорта.

Характеристики на алуминиевите врати

Пластмасата има най-голям брой предимства, но въпреки това има някои отличителни предимства на алуминиевите модели:

  • Идеално леко тегло – Благодарение на този плюс, остъкляването става възможно дори в стари къщи с ниско натоварване на лагера, целият процес на доставка и монтаж също става много по-лесен. Също толкова важен фактор – ще трябва да полагате по-малко усилия всеки път, за да отворите / затворите вратата по време на работа. Това означава, че като инсталирате алуминиеви врати, спестявате енергията си в продължение на много години.
  • Променливо устройство – Сградите с голям обем на трафика обикновено изискват специфични конструкции, за да се избегне блокирането на потока от хора. Само в линията алуминиеви продукти има модели от въртящ се тип, който напълно отговаря на тези изисквания.