Дамски парфюми в черни опаковки

203
качествени дамски парфюми

В  черните флакони на парфюмите  се крият невероятни вълнуващи красоти. Те привличат парфюмираните дами неудържимо.

Защо дамите са привлечени толкова силно от черното в парфюмните флакони?

Вероятно заради асоциациите с черния лебед, черната магия или черната овца. На черния фон всеки цвят изпъква силно. Черната коса и зелените очи са невероятен антагонист, а в непрогледната тъмнина всеки лъч светлина е като магия, звездите на тъмното небе се открояват силно.

Черното обаче е и антипод на безличното, на неживото и поражда въпросът: кое е по-добро – черното или безличното?

Парфюмите в черни опаковки имат още едно качество, което ги характеризира – парфюми черни като усещане и парфюми в черна опаковка. Усещането за черен парфюм се покрива с представата за мистерия, за сила и власт, с който ароматът те сграбчва. Парфюмът е невидимо, но осезаемо присъствие в аурата на дамата, която го носи, или шлейфа, който влачи парфюмът след себе си. Понякога допълва същността на парфюмираната особа, друг път е ярка закачка с нейните предпочитания.

Всеки черен парфюм е силен, като присъствие, шлейф, дори ако предпочита да седи близо до кожата и да не се натрапва на околните. Той не може да остане незабелязан. Той вълнува, приковава погледа, събужда желанието, това винаги е парфюм, който съдържа интрига и създава химия със своята притежателка.

Няма как да не се замислим дали черното в парфюма не е маркетингов трик, залагащ на мистериозното, неизвестното. Всеки черен парфюм е красив по свой начин и носи различно послание. Най-често застъпва някаква атавистична страна в характера на дамата, която го носи, описва черта от нейния характер или емоционална нагласа. Черният парфюм се свързва с любими хора, места, моменти в живота, защото е ярък като тяхното присъствие.

Черният парфюм разказва интересни истории, заредени с дълбок емоционален заряд. Сред заглавията в черно има истински шедьоври, създадени от парфюмните къщи – Narciso Rodrigues for her, Valentino Donna Born in Roma, Magie Noire Lancome и много други.

Сред всички тях ярко блести абсолютният хит сред черните парфюми Black Opium на модна къща Yves Saint  Laurent.

В  черната опаковка на това парфюмно бижу всъщност се крие силен привличащ по ангелски начин аромат. Той е сред най-тъмните чисти парфюми, които са създавани някога. Запознаването с него създава убеждение, че става въпрос за парфюм, предназначен за тази част от живота ни, когато сваляме маската на ежедневието и сме истински. Дълбок, мистичен и разтърсващ, разказващ историята на горещата страна, която носи всяка дама в себе си.

Феноменалната същност на този аромат се разгръща постепенно, многопластово, чак до самия силен финал и оставя дълготрайно усещане в шлейфа на парфюма – за нещо тайнствено, луксозно, мистериозно и вълнуващо. Човек може само да се наслаждава на всеки ден, в който се събужда с желанието да слее парфюма със своята същност и да види реакциите, които буди у околните.

Понякога съдържанието на черния флакон носи съвсем друго усещане – на нежна приказка, която е пълен антипод на опаковката. Без мистерията и атавистичните асоциации такъв парфюм също може да поднесе неочаквано очарование, например да накара дамата да се почувства като момиче с цветна лятна рокля, с пуснати коси, в които вятърът шепти и с безгрижна усмивка на устните.

Очарованието е в усещането, което парфюмът носи, а опаковката му е само красивата и тайнствена обвивка, зад която е скрито вълшебството.