Черният петък: Няколко важни правила за интелигентно пазаруване 

1052
black-friday

Черният петък наближава, а с него и вълненията на милиони хора, които чакат този ден с огромно нетърпение.

Но как да пазаруваме интелигентно, така че, всичко да приключи успешно и да нямаме поводи за съжаление?

Нека да почерпим опит от съветите на експертите, но на първо място да не забравяме да следим офертите за Black Friday във Firmsinfo.com (https://firmsinfo.com/black-friday)

Изгответе си предварителен списък за пазаруване

В него опишете покупките си, като ги степенувате по важност. В деня на Черния петък списъкът ще ви предпази от изкушението да купите всичко, което очите ви видят и ще ви насочи само към стоките, от които наистина се нуждаете.

Предварително проучване на цените

Проверете цените предварително. Преди продажбата анализирайте цените за стоките, от които се нуждаете, отбележете ги в списъка и добавете мястото, откъдето сте решили да ги купите – онлайн магазин, физически магазин или друго място.

Планирайте бюджета

За да не се удавите във водовъртежа с отстъпки, определете точната сума, която можете да похарчите за покупки, без да нарушавате семейния бюджет. Това ще ви позволи да се сдобиете със стоките, които желаете и ще се предпази от импулсивни покупки, за които на по-късен етап може да съжалявате.

Правилната подготовка за пазаруване е важна

За да не губите време по време на разпродажбата, трябва да сте „разузнали“ всичко, което ви интересува. Преди началото на продажбите, регистрирайте се и проучете интерфейса, каталозите на различните онлайн магазини, различните услуги и въобще детайлите по всичко, което от което възнамерявате да се възползвате по време на Черния петък.

Изберете желаните продукти и ги добавете предварително в количката няколко часа или дни (ако е възможно) преди цената да се е променила. Това ще ви позволи още в началото бързо да платите покупките, които са най-изгодни. Само не забравяйте винаги да четете условията за доставка на магазините и другите подробности, които са важни, за да не останете разочаровани.

Винаги сравнявайте цените

Сравнете цените преди и по време на разпродажбата. 50-70-90% отстъпка? Не се доверявайте лесно, а проверете как стоят нещата. По-важен е самият размер на отстъпката, а на първоначалната цена на продукта.

Преди да извършите покупката, сравнете промоционалната цена на съответния продукт със стандартната цена, за да се уверите, че отстъпката е реална.

Запазете спокойствие и действайте разумно

Купувайте само това, от което наистина се нуждаете. Не изпадайте в превъзбудено състояние, което ще попречи на реалната ви преценка по време на пазаруването.  Дръжте списъка за пазаруване пред очите си и го следвайте стриктно, в противен може да се затрупате с куп ненужни неща, които ще източат банковата ви сметка, а само ще събират прах в килера.

Времето е пари

След като вече сте наясно какво търсите, действайте експедитивно по време на пазаруването. Изгодните  Black Friday оферти се изчерпват бързо, особено когато става дума за онлайн пазаруване. Ако се бавите твърде много, може да ви изпреварят, тъй като много артикули, които се продават с голяма отстъпка, като правило се предлагат в доста ограничени количества.

Първите купувачи ще имат късмета да закупят определен продукт на страхотно ниска цена. Останалите ще ги посрещне надпис „продуктът е изчерпан“ и предложения за покупка на подобни продукти, които се продават на редовна цена.