Home За дома Българските бойлери – Tesy и Eldom

Българските бойлери – Tesy и Eldom

бойлер теси или елдом

Теси или Елдом?

Едва ли има домакинство в България, което в някакъв момент от живота да не е било изправено пред дилемата за покупка на домакинска техника. И понеже почти винаги търсим най-доброто съотношение цена/качество на уредите, произвежданите в страната техники имат съответното предимство в тази насока. Съответно вероятно на много от вас се е налагало да избирате между бойлери, печки, отоплителни уреди и други, произведени от Теси (Tesy) и Елдом (Eldom).

Бойлери Eldom

Вече близо половин век, компанията Eldom (ЕЛДОМИНВЕСТ ООД) произвежда бойлери и отоплителни инсталации: котли, газови и електрически, проточни и комбинирани бойлери, като всички те има сертификати за стандарт и качество. Европейското качество и елегантния дизайн на продуктите се усъвършенстват в продължение на десетилетия. Така бойлерите Eldom въвеждат в дома Ви уникална атмосфера на комфорт. Компанията ще направи живота Ви по-удобни, за което благоприятстват водещи експерти в областта на битовите отоплителни уреди. Газови и електрически бойлер – може да изберете всякакво оборудване, което най-много ви допада. Ще се уверите, че бойлерите Eldom надеждно ще Ви служи дълги години.

Бойлери Tesy

Tesy предлага широка гама от оборудване за подгряване на вода: електрически и бойлери със серпентина. Те се различават въз основа на принципа на работа, но имат една единствена цел – да предоставят определено количество топла вода. Всички бойлери Tesy отговарят на съвременните изискания за качество и функционалност. Газовите котли на компанията от дълго време се славят като безпроблемни и надеждни. Те могат да издържат най-суровите климатични условия. Всеки бойлер, било то  газов  или електрическа, произведен от Tesy е надежден уред, който може да се ползва в почти всяко жилище. Тези бойлери са надеждни и защитени корозия на резервоари. Материалът от който са направени тези резервоари им позволява да издържат минимум 15 години.

Обобщение

Електрическите и комбинирани бойлери и са от особено важно значение за нашите домове. Това са най-често използваните типове бойлери за отопления. За това тези видове отоплителни системи за вода се предлагат най-много, както от Tesy,  така и от Eldom.

Двете компании за равностойно конкурентни и качествени. Предлаганите от тях функционалности на бойлерите винаги покриват минималните изисквания:

  • Емайлирано покритие или неръждаем резервоар
  • Защита от корозия с магнезиев анод
  • Защита срещу водни пръски
  • Термостат с автоматично включване и изключване
  • Предпазен клапан за регулиране на налягането

Допълнителни функции на бойлерите

Бойлерите Елдом предлагат сухи нагреватели. Специфичното при тях е, че имат специален емайл, с който не позволява да се натрупа котлен камък по тях и могат да се сменят без да се източва водата. Друга функция е управление с микропроцесор, характерно при бойлерите с голяма вместимост.

Предимството е, че когато бойлера е с много голяма вместимост – над 200 литра, повече електроенергия се консумира когато се използва автоматичното включване и изключване на бойлера. Това е така, защото по-малко енергия е необходимо когато водата е вече топла и бойлер се включи временно да са достигне желаната температура, от колкото когато тя е напълно изстинала и бойлера трябва да загрее цялото количество на ново.

Предимството да се използва електронен контрол или микропроцесорно управление е, че температурата на водата се отчита по-прецизно и се правят минимални загуби на енергия защото се премахват ненужните включвания и изключвания на бойлера.