7 идеи да как да разнообразим уикенда

74
идеи за уикенда

Не е задължително да пътувате далеч от града, да отсядате в хотел и да харчим много пари, за да разнообразим уикенда си. Ако не сте от хората, които имат вила или къща на село и ви се налага да прекарвате повечето си почивни дни в града, време е да помислите за разнообразие и нови преживявания.

Полет с балон с Gift Tube

Полетът с балон е фантастично предложение, което ще ви зареди положително. Първо, не е никак страшно, напротив – спокойствието, което може да изпитате високо в небето е несравнимо. Ако живеете в София, може да полетите съвсем наблизо до Костинброд. Организирайте се само с любимия човек или с приятели и се насладете на балонена съботна фиеста! Полетите с балон продължават 30 минути и в един кош може да се комбинирате с още двама-трима приятели.

Пикник в парка или в най-близката гора

Какво ви трябва – одеяло, кошница с храна хамак за едно истинско бохо преживяване. Бира, федербал, книга или друга игра може да допълни щастливата лятна картина. Разбира се, не правете грешката да отивате в най-шумните и претъпкани градски паркове, а изберете нещо по-слабо популярно. Носете си и слънцезащитен крем!

Играйте в ескейп стая

Загадки и забавления в едно! Съберете компанията и посетете някоя от ескейп стаите наблизо. България е една от най-популярните дестинации за ескейп стаи и в София и големите градове пристигат чужденци, които искат да опитат от нашенските стаи за загадки. Не бива вие да стоите настрани от това истинско приключение.

Културна програма

Отдайте се на културни преживявания – проверете календара със събития във вашия град и посетете изложба, концерт, театрални постановки или фестивал. Летните фестивали на открито са прекрасни, защото съчетават в едно сцена, храна и простор.

Време за масаж

Идете на един масаж най-накрая! Не чакайте нещо да ви заболи или да се схванете, за да си подарите това удоволствие. Спа процедури, масаж или йога, термална зона с релакс стая, в която да слушате любимата си музика – това е перфектната неделя, която ще ви зареди за следващата работна седмица.

Доброволствайте:

Рано или късно в живота на всеки човек трябва да настъпи моментът, в който да се огледа наоколо и да не мисли единствено за себе си и най-близките си. Ако този момент е дошъл за вас, потърсете кауза, която да подкрепите и се запознайте с други готини хора като вас. Може да прекопавате градина на хора в неравностойно положение, ако сте сръчен в ръцете да се запишете като доброволец в арт терапии за хора със специфични затруднения.

Време за кулинарни шедьоври

Останете си вкъщи и гответе нещо ново, нещо завъртяно, но ефектно! Планирайте рецептата предварително и идете на пазар, по възможност в магазин или на истински фермерски пазар. Включете и децата или приятели в кулинарното приключение и експериментирайте! Бъдете креативни и се насладете на процеса на откриване на вои всукове. Накрая поканете най-любимите си хора на парти у дома.

Изберете идея, която ви вълнува най-много, и се насладете на уикенда си!