5 популярни детски играчки за момиче между 7 и 12 години

2790
Лего за момичета

Търсите оригинална идея за интересен подарък за момиче между 7 и 12 години? А може би вече сте и подарявали много неща, и се колебаете? Или не я познавате, а искате да направите добро впечатление. Е, има едно нещо, което никога не излиза от мода – любимите детски играчки. Вижте тези 5 предложения, които спокойно може да изберете за подарък на момиченце.

Кукла Барби

Най-предпочитаните детски играчки сред момиченцата са куклите Барби. Днес, те съществуват във всяка една страна от света, и едва ли има момиченце, което да не е играло с Барби. Барби има много проявления: от грижовна майка и добра учителка до изкусна готвачка, красива русалка и прочие. И какво научават децата от това? Че могат да бъдат каквито пожелаят.

Ако се колебаете за подарък на момиченце, няма да сбъркате, като и подарите красива кукла Барби. С нея часовете ще отлетят като секунди в забавни игри с приятелки.

Лего

Лего е съвременна играчка тип конструктор, която все повече набира популярност. Освен че развива редица умения у децата, Лего е приятно занимание, което е подходящо за момчета и момичета от всяка възраст.

Лего Елфи например е интересна игра, в която детето трябва да защити костенурката пазител от недоброжелателите. Всички детски играчки Лего са занимателни и интересни и дават възможност на детето да играе, както само, така и с приятели.

Момичешко легоСнимка: Лего Елфи Комсед

Забавни детски настолни игри и/или пъзели

Настолните игри създават чудесна обстановка за игри в компания от повече деца. Те развиват въображението и в същото време им позволяват да се забавляват. Същото важи и за пъзелите, които са от този тип детски играчки, които развиват концентрацията и търпението.

Плюшени мечета и/или кукла Бебе

Може би не ви се вярва, но момиченцата все още играят с плюшени мечета. Както и с кукли Бебе. Това им помага да развият своите майчински инстинкти, прави ги добри, грижовни, създава у тях усещане за емпатия и куп други полезни качества, които едва ли биха развили, ако не играеха с кукли. Ако въпросът ви е дали момиченцето ще се зарадва на детска играчка плюшено мече или кукла бебе, която се храни или говори – отговорът е „ДА“.

Количка за кукли или къща за кукли

Всички аксесоари от живота на Барби и приятели са добре дошли. Този тип детски играчки не излизат от мода, нито пък омръзват на своите притежатели. Всяко момиченце обича да подрежда дома на своята Барби, да подбира тоалетите ѝ, да приготвя закуска и други. По този начин детето създава своя вътрешен свят, опознавайки все повече реалността. Ако момиченцето няма къща за кукли – това е чудесен подарък, който може да ѝ направите.

Друг вариант, на който със сигурност много ще се зарадва, е количката за бебе или кукла. С нея тя ще си играе все едно е мама, ще храни бебето, ще го разхожда, ще го преоблича и така ще се учи на важни неща от света на големите.

Избирайте подарък от тези 5 детски играчки вие дарявате безкрайни часове забавления и много споделено щастие на малкото момиче. То със сигурност ще ви бъде благодарно доста дълго време.