Home Свободно Време Забавлявайте се с тренировка на батут или тенис на маса

Забавлявайте се с тренировка на батут или тенис на маса

Скокове на батут

Когато става дума за запълване на времето, повечето хора се притесняват от мисълта за харчене на излишни средства. Ако имате проблем със скъпите удоволствия, но все пак не обичате скуката, вие не сте сами.

Какво ще кажете за забавна, пълноценна фитнес програма за повишаване на тонуса и силите с пълна сила, без да харчите пари за нещо, което може би няма да си струва?

Тренировката с батут Masterjump покрива всички тези високи критерии и много други. В статията по-надолу ще ви покажем списък  с десетте причини, поради които трябва да отидете на такава тренировка:

 1. Ефикасен и забавен начин за упражнение: според изследвания на НАСА, скачането на батут за 10 минути се равнява на 30 минути бягане, което ви дава същите ползи за 1/3 от времето.
 2. Батутът е чудесен за здравето на вашата сърдечно-съдова система: тренировката ще укрепи сърдечните мускули и камери, защото това е енергична аеробна и понякога анаеробна тренировка.
 3. Предотвратява нараняванията на ставите, костите и сухожилията: можем да правим неща на трамплина, с които много хора се затрудняват да правят на твърда повърхност. По-щадящо е за ставите, което предотвратява наранявания на глезените, коленете, бедрата и гръбначния стълб, което ни позволява да правим интензивни тренировки.
 4. Подпомага изграждането на здрави кости: повтарящото се движение на скоковете поставя достатъчно натоварване върху костите, което помага да се насърчи натрупването на минерално съдържание. Това увеличава плътността на костите ви и намалява шансове за развитие на състояния като остеопороза.
 5. Подпомага изграждането на здрави мускули: енергичните скачащи движения заздравяват и изграждат мускулната система, като се започне от краката, ръцете, врата и се стигне до мускулите на гърба. Това е завършена мускулна тренировка само със скачащи движения, после може да се добавят насочващи към определени мускулни групи упражнения. Няма да намерите по-пълна тренировка никъде другаде. Най-хубавото е чрез тези тренировки повишавате метаболизма.
 6. Помогнете на лимфната система да работи по-добре – тя пренася токсичните вещества от тялото и се нуждае от движение на тялото. Скачането на батут помага на тази система да се освободи от токсините, бактериите и отпадъчните вещества по-ефективно.
 7. Трамплинът помага да отслабнете: тъй като скачането на батут включва всички мускулни групи, горенето на калории е много по-високо. Има трениращи, които изгарят по 1500 калории за един час.
 8. Повишава настроението и помага за намаляване на стреса: упражненията за батут са забавни и ободряващи. По време на продължителна аеробна дейност, която продължава 12 минути или по-дълго се отделят хормони наречени ендорфини.
 9. Подобрява гъвкавостта и координацията
 10. Допринася за повече енергия и умствена бдителност

Друг начин да запълните пълноценно времето си, докато се забавлявате, е игра на тенис маса от спортен склад с приятел. Освен, че този спорт е много забавен и не се скъпо да се практикува, има редица ползи за вашето здраве:

 • Подобрява координацията на ръцете и очите. Играта на тенис на маса стимулира концентрацията и развива умствената дейност.
 • Подобрява рефлексите. Благодарение на динамичния характер на спорта се подобряват мускулните движения.
 • Щади ставите. Тенисът на маса е перфектният избор за хора, които са имали операция на коляното или проблеми с гърба.
 • Горене на калории. Не обичате да ходите на фитнес? Опитайте вместо това тенис на маса. Това е забавен и лесен начин за изгаряне на калории.
 • Подобрява баланса. Да бъдеш балансиран и да можеш бързо да променяш посоката е ключът към добрата игра на тенис на маса. Колкото повече играете, толкова повече можете да подобрите чувството си за баланс.