Японските шеф ножове: С какво са толкова специални и защо е чест да ги притежавате

166
ножове за кухня

Майстор готвачите имат своя афинитет към определени модели ножове, но произходът им си остава основният фактор при избора

Какво отличава добрите готвачи?

Със сигурност кулинарната подготовката и богатият опит ще са от първостепенно значение, но както при работата на всеки друг майстор, инвестицията в оборудване и необходимите приспособления няма как да бъде подценявана.

Вдъхновявайки се от примера им, мнозина от нас следят рецепти, записват ценни съставки и овладяват техники на обработка на храната, които да ни доближат до отличните резултати във видео клиповете.

Ако са налице достатъчно удобства в кухнята, остава да се акцентира и върху нужните инструменти за целта – в магазин за японски шеф ножове Chefsblade.bg.

Независимо, че битката между Япония и Германия се води и до днес, поне що се отнася до производството на ножове, то несъмнено страната на изгряващото слънце държи своята лидерска позиция.

Каква е причината и къде се крие тайната?

Краткият отговор е, че японските занаятчии се славят със своята превъзходна изработка на ножове.

Обърнете внимание на остриетата! Погледнете и дръжките! Високо качество стомана, превърнато в произведение на изкуството.

На практика, просто няма какво друго да се желае, ако сме ценители на ножарските екземпляри.

Разбира се, че ще бъдете привлечени като магнит от красотата им, но те не са само обаятелни аксесоари за вашата кухня. Неръждаемата стомана и луксозното покритие ги превръща във вещ за вечна употреба, предавана от поколение на поколение.

За да се достигне до перфектното острие, се преминава през четири етапа на производство.

Финалният резултат е в зависимост от конкретните изисквания и функционалност на ножа. Предлагат се в различни форми, ръбове, остриета, дръжки и завършек, за да отговорят на специфичните нужди за рязане от страна на професионалния готвач.

Очарованието на японските ножове е факт, но също така те имат силата и издръжливостта да изпълняват безотказно във времето своето предназначение.

Традиционно те се използват за наситняване на зеленчуци, друг модел ще ви помогне за филетиране на месото, да направите на порции рибата или да я почистите, да нарежете сашими или змиорка.

Отличителна характеристика на повечето японски представители е, че те имат едно скосяване, тоест може да се реже под ъгъл само от едната страна. Причината за този вид изработка се дължи на изумителната острота и лесния захват, което именно ги е превърнало в хит за изявяващите се с шедьоври шеф готвачи.

Ако изпитвате желание и смятате, че имате потребност от прецизност при приготвянето на ястията, на прав път сте – това са вашите ножове!