Стволовите клетки и здравето на детето ни- всичко което трябва да знаем за тях и как помагат и се прилагат

446

Популярно наименование на стволовите клетки e „основни клетки“. Те са основни елементи можейки да живеят във всеки друг вид клетки, които формира тялото ни като сърдечни, кръвни и нервни клетки. При тях се проявява вероятност да съживят функцията на нашата кръвна и имунна система или органите в нашето тяло.
Хемопоетичните стволови клетки се взимат от кръвта в пъпната връв. После, кръва се поставят в специфичен контейнер и се изпращат точно до опредена лаборатория. Мезенхимните стволови клетки се се взимат като се отреже 15 см. парче от пъпната връв веднага след раждането, което се поставя в стерилен контейнер. Способите за вземана 2та вида клетки са бързи и напълно безболезнени.
Кръвта и тъканите от пъпна връв има възможност да бъдат взетимоментално след раждането на детето Ви. Това е удобен случай, която придава когато се роди детето ви. Това е отговора на въпроса защо този ценен шанс да не бъде пропуснат.
Съвместимостта на тъканите и кръвта от пъпна връв на бебето ви е е изцяло за него и и има висок възможност за останалата част от семейството. Като фактор от това, ако съхраните тези стволови клетки не единствено бебето Ви може да ги използва.
През последните 20 години станахаизмененияизползването на стволови клетки добити от пъпна връв , която като правило се изхвърля след раждането. Тези клетки се използват за лечение на хиляди хора, а списък за използването им при отделните заболявания нараства.
Специфичните видове рак, заедно с кръвни заболявания, анемии, автоимунни заболявания и левкемия са само са дял от болестите които биват третирани а това започва да става медицинска практика.

Начало