На 35 км източно от град Бургас се намира града с много история и колорит Созопол. Старинният Созопол придобива популярност с името „ Чудото на България“ Населението на града е 5000 души. Созопол е разположен на полуостров и само тънка ивица земя го свързва със сушата.

Старата част на града се характеризира със своята завладяващата историческа архитектура и съхранените къщи от миналото. За Старинния Созопол е е отличителна черта просторната и жизнена пясъчна ивица и различните видове събития и забележителности. Като едно от най – прочутите културни събития може да се дефинира фестивала Аполония, които се организира за 10 дни в началото на Септември. На фестивала могат да се видят изложби, литературни вечери, концерти и др. В Созопол лесно може да бъде намерен търсения от вас подходящ хотел в Созопол, а също така има много къмпинги, които са нещо много специфично за Созопол. Освен това в града има 180 запазени и автентични къщи. Някои от по – известните“Къщата ма Кортиди“, Къщата на Тодор Загоров“ и „Къщата на Мариета Стефанова“.
На разстояние което е съвсем по – малко километър може да бъде видян остров Свети Иван. Там се намира сонарния фар и останките от манастира Свети Иван Предтеча.
Фарът на острова е построен от инженери от Франция през 1884 и едновременно с този намиращ се на нос Емине са пътеводните светлини към бургаския залив. Отличителна черта на острова са множеството птици – седемдесет на брой, като има такива които са много редки, а други са защитени. Държавата закриля този острови е едновременно и природен и археологичен резерват. На юг от Созопол може да открием и природния резерват разположен на река Ропотамо.
В новата част на града на посетителите им са предложени голям брой места където могат да бъдат настанени – множество хотели в Созопол –стартирайки със скромни стигайки до луксозни и на опашката, но не по значимост остават бунгалата и къщи за гости.
http://hotelselena-bg.com/

Сподели