Остров Пукет – тайландското съкровище

1656
Остров пукет

Всеобщата представа за луксозно прекарване през зимата включва задължително остров, на който да се порадваме на слънчевите лъчи, оскъдни у дома. Една от най-желаните дестинации е остров Пукет – една съкровищница от прекрасни пейзажи, топло и спокойно море, и вкусове и аромати.

Плажовете с километри бели пясъчни ивици, луксозните хотели, и водовъртежът на нощния живот привличат тук туристи по време на сухия сезон, от ноември до април. Изобилието от организирани забавления ви спестява времето и допълнителните разходи по организиране на собствена програма – можете да избирате от турове, разказващи историята на острова, включващи паметника на двете героини (организирали въстанието срещу бирманските окупатори) и Националния музей Таланг, или пък разходка и гмуркане из близките острови.

А те са многобройни и с разнообразна флора и фауна. Възможностите за гмуркане с акваланг или шнорхел са безкрайни. Тези, които са гледали “Плажът” ще останат с впечатлението, че пейзажът им е познат – филмът е сниман именно на един от тези малки острови.

През годината на Пукет се провеждат и няколко изключително интересни и забавни фестивала. Панаирът на двете героини, Вегетарианският фестивал и Туристическото изложение са само част от тях. Всеки декември пък се провеждат Кралската Регата и Триатлона “Лагуна Пукет”.

Тайланд остров Пукет

Местната храна ви предлага едно алтернативно вкусово приключение с богатото си разнообрази е от подправки. Нам Фрик Кунг Сяп е блюдо от пушени скариди, сушено чили и разнообразие от свежи зеленчуци, а ястията от варени спагети с месо е местен деликатес и присъства в менюто на повечето гостилници на острова.

Ако този тропически рай ви примамва със своето източно обаяние, резервирайте самолетни билети от Aeroflot. А можете да се възползвате и от възможността да прекосите двата моста, които свързват острова със сушата, с кола – и в двата случая, влюбването в Пукет ще е от пръв поглед и завинаги.