Наскоро четох някъде за поредната екстрасенс-магесница, която уж лекувала безплодие – срещу безумната сума от 100 000 лева. Истина е, че когато човек иска челяд е готов на всичко, но тази буквално прекалява.

Далеч по-евтино, приятно и с гарантиран успех е да резервирате самолетни билети, да си направите и хотелска регистрация, и да заведете половинката си на ваканция. Мястото, е островите Туамоту в Индийския океан, а жителите му, както и биолози заинтригувани от странното му въздействие върху репродуктивността, са убедени че действа безотказно. Единственият странен факт е, че това специфично въздействие се случва веднъж на всеки 4 години. Така че, ако искате 100%-ов успех, трябва да сте там във високосна година и в определено време. Местните легенди разказват, че тогава в лагуната на острова идва богинята Таронга Оа, закрилница на омъжените и бездетни жени. Жените влизат в местната лагуна и в рамките на 3 месеца забременяват.

С разгадаването на мистериозното лечение се занимава екип от френски учени, като за целите на изследването няколко от жените рискували и влезли в лагуната в определеното време. Скоро излезли почти пищящи от страх, като твърдели, че са видяли син силует приличащ на жена, държаща дете в прегръдката си. Изследванията и пробите за халюциногенни съставки на водата не са дали положителен резултат, въпреки подозренията, че местните шамани са хвърлили някакви билки, които освен че помагат за зачеване, оцветяват и водата в този странен син цвят.

Всяка една от участничките в експеримента забременяла след няколко месеца. Проучванията на лековитата лагуна продължават, а междувременно всички бебета са в идеално здраве.

Туамоту е част от външните острови във Френска Полинезия, известни и с фермите си за черни перли. Лесно достъпен от Таити, той наистина внушава вълшебни усещания.