Кои са най-често сменяните части по купето на автомобила?

135
често сменяни авточасти

Очаква се секторът за ремонт на автомобили да струва умопомрачителните 810 милиарда долара до 2026 г. Ако сте част от тази растяща индустрия, ще знаете, че някои части трябва да бъдат заменени повече от други. И все пак кои са най-важните авточасти, които трябва да имате по всяко време?

Без значение дали знаете как да подменяте автомобилни части или сте нов в тази област, не можете да си позволите да пропуснете тази информация. Информацията кои основни автомобилни части трябва да имате под ръка по всяко време може да ви спести стрес и неприятности.

Акумулаторът

Батерията на автомобила е една от едрогабаритните части по купето, а и поддържа всичко останало работещо. Една кола дори не може да стартира на собствен ход без работеща батерия.

Въпреки това хората постоянно изтощават акумулатора си и често пренебрегват този проблем. Те оставят климатика или отоплението включени, когато двигателят не работи. Това означава, че винаги трябва да имате акумулатори за автомобили във вашия склад готови за работа.

Спирачни накладки

Спирачните накладки трябва да се сменят относително често. По принцип те трябва да се сменят на всеки 30 000-70 000 мили. Това изглежда като доста значителна разлика в диапазона, нали? По-тежките превозни средства износват спирачните си накладки по-често от по-леките. Ще зависи и от това как се кара колата. Ако водачът често ходи на писти и натиска педала на газта, спирането ще се налага да бъде по-често и от повече километри, което ще износи накладките.

Предно стъкло

Нормалната поддръжка на предното стъкло, която трябва да се извърши, е проста: почистване. И все пак това е една от най-важните автомобилни части, които трябва да се сменят веднага щом възникнат проблеми. Твърде много хора се движат с пукнатини по цялото предно стъкло, което ограничава видимостта.

Запалителни свещи

Запалителните свещи са една от най-важните части на автомобила и често имат нужда от смяна. Ако останат непроменени, те могат да повлияят на производителността, пренапрежението и други проблеми с двигателя. При дизеловите двигатели няма запалителни свещи, а вместо тях има подгревни.

Фарове

Крушките на фаровете трябва да се сменят средно на всеки пет до седем години. Ако обаче автомобилът се използва много за нощно шофиране, този брой пада. Смяната на крушките на фаровете е лесна: повечето потребители ще се радват да го направят сами.

Въздушен филтър

Една от най-важните части на двигателя на моторно превозно средство е въздушният филтър на автомобила, който трябва да се сменя веднъж на всеки 30 000 мили. Ако колата се кара по прашни пътища или в прашни зони, филтърът ще трябва да се смени по-рано. Ако живеете в селски район на страната или район с много прах, дръжте добър запас от въздушни филтри под ръка за вашия автомобил.

Маслен филтър

Маслото трябва да се сменя редовно, но масленият филтър също има нужда от подмяна. Ако филтърът не бъде сменен, примесите могат да попаднат в двигателя и да предизвикат пълен хаос.

Набавянето на тези важни автомобилни части за вашия автомобил може да бъде много лесно, ако изберете онлайн пазаруването. Изберете вашия модел автомобил и разгледайте наличните предложения в сайта по-горе.