Трудностите, които ще преодолявате в практическата си дейност са предизивикателства, които ще ви мотивират и амбицират да вървите напред, да не се предавате и да търсите вярната посока.
Другата силна страна на практиката е, че само чрез нея ще можете да опознаете себе си и своите реални възможности. Не какво си „мислите“ че можете и умеете, а какви са истинските ви способности и слабости. А това е важно, затова започнете да действате сега! Ако не го направите, значи вече имате проблем, и то със себе си!
Представете си! Над осемдесет процента от стартиралите бизнес (извън Интернет) се провалят! В Интернет е още по-зле… Много от хората, които притежават процъфтяващ бизнес, са се проваляли преди на няколко пъти!
Не можете да очаквате, че на вас като „по-специални“ ще ви потръгне от първия път, веднага, щом пожелаете…

А каква е причината провалите в Интернет да са повече отколкото тези в конвенционалния бизнес?

На първо място, общо възприятие е (и в него има доза истина), че за да стартираш бизнес в Интернет не се изисква голям капитал. Само че това не значи, че не се изисква много работа, поемане на рискове и постоянно обмисляне на различните варианти за действие. И тук точно голяма част от начинаещите Интернет предприемачи се провалят.