Често редица големи марки като Coca Cola например да вкарват уеб дизайн, базиран на Flash технологиите, за да се възползват от техните предимства и изумителното представяне посредством употребяването на сложни анимации пред потребителите. Flash, като средство от високо ниво за правенето на уеб дизайн за невероятни и функционални уеб сайтове се развива все повече, а това кара известните компании да го предпочитат при представяне на своите нови продукти и услуги в интернет.

Най-често подобни уеб сайтове биват използвани с презентационни цели и нямат за цел да популяризират дадена марка, а само неин продукт, като отговор на широка, протичаща паралелно протичаща рекламна кампания. Flash уеб сайтовете обаче със сигурност имат своите приемущества в няколко отношения, а те са:

Интерактивност – скриптовият език, който се предлага за използване и интегриран във Flash, наречен Action Script дава огромни възможности за feedback с потребителите на web site-а. Използвайки технологии програмисти и уеб дизайнери творят модерно изглеждащи уеб сайтовеи онлайн игри, а това в повечето случаи кара потребителите да влизат пак.

Съвместимост – благодарение използването на Flash, не е нужно да се притеснявате дали вашият нов уеб сайт е с подходящ дизайн за визуализиране в различните браузъри. Няма нужда да се обмисляте дали отделните елементи ще се визуализират правилно при Firefox, Internet Explorer, Opera или Safari , защото създаденият с Flash уеб дизайн използва Flash Player, за да бъде показван на потребителите, инструмент широко интегриран в съвременните браузъри.

Добра визия, като се използва анимация – чрез Flash технологията можем можем да се направи]по-елегантен и ефективен уеб сайт, който грабва окото на аудиторията, , а и е невероятен – често и различно от повечето познати уеб сайтове в интернет. Flash анимациите се основават на векторни изображения, а това прави качестото по-високона всеки визуален детайл от вашия уеб сайт.