Знаете предполагам твърдението, че гневът дава енергия! Ето ви 7 факта, които ще презаредят батериите ви за дълго време. Това е срам и позор!

1. След 1960г. държавите, в които живеят най-богатите 20% от световното население, са увеличили своето потребление от 73% до 83%. Тези богати страни в момента са 60 пъти по-добре от държавите в които живее 20% от най-бедното население в света

2. 800 милиона хора по света страдат от недохранване или глад.

3. 40,000 деца под 5 години умират всеки ден от недохранване или от болести, предотвратими, чрез ваксини. 33,000 умират всеки ден в развиващите се страни предимно от лесно предотвратими болести. 8.4 милиона деца са в капана на робството, трафика, проституцията, порнографията или други отвратителни дейности.

4. В световен мащаб за военно дело се харчат над $800 милиарда, като най много пари за армията си отделят САЩ – $396 милиарда, шест пъти повече отколкото вторите в класацията – Русия

5. 37 милиона човека, са прогонени от домовете си, поради насилие и военни конфликти. 80% от тях са жени и деца.

6. Ако продължим с досегашното темпо, тропическите гори имат максимум живот едно десетилетие. 80% от световните древни гори са унищожени. На всеки 2 секунди, площ колкото футболно игрище се отсича.

7. Западняците харчат по $37 милиарда на година за храна за домашни любимци и парфюми – достатъчно пари да осигурят образование, храна, здравни грижи, вода и канализация за всички тези, които в момента са лишени. През 1997г. за реклама са похарчени $435 милиарда, предимно в Европа, Северна Америка и Япония. Това е 8 пъти по-голяма сума, отколкото сумата отпускана за помощи за развиващите се страни.

Сподели