Home Авто Автомобилни акумулатори Moll

Автомобилни акумулатори Moll

акумулатори Мол

Макар и нетолкова познати в България, автомобилните акумулатори Moll крият за себе си над 65 години опит, при които са спазвани най-строгите изисквания за производство на батерии за световния пазар.

Качеството на акумулаторите Мол е гарантирано от последно поколение производствени линии и оборудване, но и от сътрудничество с най-големите световни производители на автомобили като Audi, Porsche или VW. Moll притежава дълъг списък от иновации и патенти и се възползва от признанието на изследователски и тестови институти по целия свят. Освен това е компания, която може да се похвали с много награди, спечелени във времето.

Историята на автомобилните акумулатори Moll

Историята на Moll започва преди 70 години, през 1945 г., когато Peter J. Moll основава компания за батерии. През 1952 г. същият П. Мол публикува и книгата „Акумулатори на базата на олово. Теория и практика“, която революционизира индустрията за производство на автомобилни акумулатори.

С течение на времето се развиват специални технологии и се заема водещо място в производството на батерии.

Какви са технологиите, патентовани от Moll?

Германската компания е ориентирана към иновации и производителност, ориентация, която доведе до създаването на доста голям брой патенти:

Система за вентилиране на газовете Камина

извеждане на газовете от акумулатораТова е решение на проблема с газовете, които преминават свободно през отворите на обикновените батерии. Това явление води до корозия на акумулатора и автомобила, увеличавайки риска от саморазреждане. Вентилационната система Kamina отвежда газовете и киселинния дим с помощта на канал, който насочва газовете навън.

Шофьорски неволи: Знаете ли как да заредите акумулатора си

K2 двойна капачка

Това е поредната иновация на Moll, която осигурява защита срещу течове, повишавайки комфорта и производителността на машината. Според стандартите на автомобилната индустрия е най-сигурната защита срещу течове.акумулатор Moll цена

Адаптер за защита от искри

Това е иновация, която значително помага на патента Kamina, предпазвайки от производството на искри извън батерията.

Междуклетъчна заварена връзка с патентован режещ пръстен

Ако в случай на обикновена батерия, междуклетъчните заварени връзки пропускат през целия живот на батерията, благодарение на патентованите режещи пръстени на Moll, връзката е запечатана и безопасна срещу изтичане на течност и газ. Така необходимостта от поддръжка на батерията намалява.

Moll AGM технология

Това е технология, която премахва необходимостта от поддръжка на батерията. Най-важната част от тази технология е сепараторът за стъклена вата с микропори с електролити вътре. Agm е затворена система, която се регулира от клапани. Предназначен е за машини с висока консумация на енергия.