Home Техно 5 неочаквани места за поставяне на камери за видеонаблюдение

5 неочаквани места за поставяне на камери за видеонаблюдение

Днес сме заобиколени от технически устройства, които често дори не забелязваме, защото те са се настанили трайно в средата ни

В съвременния свят поставянето на камери за видеонаблюдение не е в състояние да изненада никого. Която и институция да посетим, ние биваме посрещнати от този вид технически устройства, а информационни табели обикновено ни предупреждават, че се извършва контрол чрез тях. Повечето частни фирми също са възложили част от охранителната си дейност на видеокамерите.

Вероятно мнозина от нас дори вече не им обръщат внимание, защото те са се настанили трайно в средата ни. Когато искат да следят нашите действия, поведение и реакции, това може да се случи и по по-дискретен начина.

Ако някой цели да ни наблюдава тайно, то той може да бъде особено изобретателен в избора си на места за монтиране на камерите.

Със сигурност би било интересно да научите кои са най-неочакваните от тях:

  • Цветята в саксии

Да, те са чудесно прикритие за всеки, който иска да укрие намеренията си. Саксиите се намират във всеки дом или офис – те не будят никакво съмнение. Почти никой не би се сетил, че докато е в помещението, камерата функционира и записва всеки разговор, всяка крачка и действие от негова страна.

  • Любимият аксесоар – очилата

Слънчевите или очилата с диоптър са перфектното прикритие за вграждане на камера. Докато някой срещу вас си придава сериозен вид и извършва своите ежедневни занимания, той може да има и друга цел – да съхранява и архивира чрез видео всеки детайл. Използват се и на нерегламентирани места, където това не е разрешено, когато става дума за концерти или подобен род събития.

  • На шкафа между книгите

Подредените книги на шкафа са удобни за всеки, който иска да има лесен достъп до тях. Между тях могат да се скрият не само пари и ценности, но и някоя мини камера, която да играе ролята на денонощно око в избраната стая. От тук никой няма да може да вземе издание, без това да е документирано, но това е най-безобидният ефект в случая, който може да бъде постигнат чрез видеонаблюдението.

  • Огледалото

Всяка сутрин и/или вечер ние заставаме спокойни пред огледалото, за да се насладим на отражението си, и да се подготвим за излизане навън. То не буди никакви подозрения и вероятността да си помислим, че сме наблюдавани от камера, е почти нищожна. За евентуалните външни нарушители, които биха могли да проникнат в дома ни с лоша умисъл, това е идеалният капан.

След като вече имате идея къде да сложите (скриете) камерата за да наблюдавате вашия обект или дом, то остава само да си я закупите: https://www.vijdamte.bg/cameras.