Шампионската лига се завръща и първата среща, която ни предоставя е осминафиналът между отборите на Селтик и Ювентус. Определено инталианският първенец е сочен за фаворит от букмейкърите, но това в най-комерсиалния турнир често няма значение.
Селтик ще разчита на домакинския ентусиазъм, предизвикан от собствената публика, като повече от 60 000 зрители ще изпълнят Паркхед в Глазгоу. Детелините преминаха през редица трудности, за да достигнат до тук и едва ли ще склонят глава пред старата госпожа. Мнозиза смятат Ювентус за сигурен участник в следващата фаза, но срещу торинци се изправя един отбор, който в груповата фаза превзе Москва и определено накара каталунците да преглътнат горчив хап в Шотландия. За никой не е тайна, че Селтик практикува силов футбол и умее да руши противниковата игра, но срещу Ювентус ще му се наложи и да гради повече от обикновено. Подценяван от зрители, съперници и букмейкъри в груповата фаза и може би до голяма степен и в елиминационната, Селтик все пак успя да достигне до фазата, в която трябваше да участват доста по-елитни отбори. Дори и за момент старата госпожа да си позволи да подцени детелините, това може да се окаже фатално.
Ювентус се радва на завръщането си в Шампионската лига и определено има големи амбиции в момента. Бианконерите притежават доста повече класа от своя съперник, а в последната среща в калчото, Юве загря срещу Фиорентина за предстоящия сблъсък на европейската сцена. Марти пък показа, че може да

Сподели