Category Archives: Филми и ТВ

Разликите между сателитна телевизия и ефирна кабелна телевизия.

Принцип на действие – сигнали от различни телевизионни компании се предават в студиото на кабелния оператор. В това студио телевизионния сигнал се преобразува в аналогов, но не се транслира по ефира, а се предава и разпределя по кобел в различни райони на града, след което се окабеляват самите сгради, за да стигне до абонатите. На всеки абонат се прекарва кабел през жилището, и така няма нужда от антена. Достатъчно е да подключим кабела към телевизора.

Предимството на кабелната телевизия е, че можем да гледаме голям брой програми от различен жанр, като изключваме възможност за смущения от страна на автомобили, сгради и ел. уреди. Но, разпространението на сигнала по дългите кабели, може да доведе до “двоене” на картината, освен това кабелната телевизия се заплаща.

Тук се търси:

Спутниковое российское ТВ в Болгарии

Спутниковое телевидение имеет такую особенность: передачи такого телевидения можно смотреть свободно практически везде, в любой стране. Если, конечно, на этой территории прием спутникового сигнала технически возможен. Это относится и к российскому телевидению. Значит, спутниковое телевидение предоставляет свободу выбора того или иного спутникового оператора. Нужно лишь приобрести оборудование для приема сигналов спутника и правильно установить его.
Все сказанное в полной мере относится и к Болгарии. Русское спутниковое телевидение в Болгарии – это реальность, так как техническая возможность для приема сигналов нескольких российских телевещательных спутников имеется.
Как известно, у любого оператора спутникового телевидения есть определенные пакеты каналов. Каждый пакет – это определенный набор бесплатных и коммерческих телевизионных каналов. Кодированные коммерческие каналы можно смотреть только лишь при условии их раскодирования. А вот бесплатные каналы российского телевидения можно свободно принимать и смотреть. Достаточно лишь приобрести спутниковую антенну соответствующего диаметра, конвертер (приемное устройство), спутниковый ресивер (преобразователь сигнала), комплект кабелей и монтажный комплект.
Если быть точным, то спутниковое российское ТВ в Болгарии – это бесплатные свободные каналы от трех российских операторов сателлитного телевидения: Триколор ТВ, НТВ Плюс и Радуга-ТВ. Прием телевизионных сигналов от других российских ТВ-провайдеров (Телекарта, Континент и других) технически затруднен. На сайтах перечисленных российских спутниковых операторов можно ознакомиться с перечнем программ, которые можно смотреть совершенно свободно при наличии специального оборудования. Можно отметь, что в числе свободных каналов есть самые распространенные информационные, развлекательные, научно-популярные, культурные и детские программы.
Есть и некоторые различия в составе оборудования, необходимого для приема и преобразования сигналов спутникового российского ТВ в Болгарии. Так, если абонент желает смотреть в своем болгарском доме программы от «Триколор ТВ» или «НТВ Плюс», то для уверенного приема нужна большая спутниковая антенна. Ее минимальный диаметр должен быть 120 сантиметров. Чем больше диаметр антенны, тем лучшего качества будет изображение на экране телевизора. Но стоимость оборудования, естественно, растет. Для приема программ российского спутникового оператора «Радуга-ТВ» такая большая антенна не нужна. Сильный сигнал и качественное изображение можно получить при помощи антенны диаметром 0,6 метров.

Тук се търси:

eCasting.bg – Предварителен кастинг за работа в реклама, кино и телевизионни продукции

Започнете работа с eCasting.bg
От 30 до 100 лева на ден. Стани статист в телевизионни или кино продукции – филми, реклами или конкурси. Това не са нито бързи, нито лесни пари. Всеки човек може да бъде статист, без значение на възраст, пол или височина. На статиста не се налага да учи сценарии или да помни дълги монолози, но понякога казва реплики, които остават в историята. Заплащането е на ден и е в зависимост от продукцията. Регистрирайте се сега, безплатно на адрес eCasting.bg – кастинга на България.
Всеки човек (или домашен любимец) може да бъде статист, без значение на възраст, пол или височина. Обикновено на статиста не се налага да учи сценарии или да помни дълги монолози, но понякога казва реплики, които остават в историята. Едно от най-основните задължения на статиста е да бъде себе си. Работата на статиста е временна, без обвързващи договори и месеци изпитателен срок. Хонорарът на статиста се определя на снимачен ден и в повечето случаи се заплаща веднага.
eCasting.bg e най-новия и атрактивен начин да станеш част от родните ТВ продукции. Статистите са едно от най-важните звена в един телевизионен клип. Статистите придават атмосфера на кадрите и вдъхват живот на сцената. Играта на статистите е фон, без който основната сцена няма да бъде толкова внушаваща и въздействаща на зрителите пред малкия екран.

Под Прикритие

Зрителите на БНТ 1 се радват на втория сезон на сериала “Под Прикритие”. Сериала в момента се радва на голям интерес, като дори го излъчват някои чуждестранни телевизии. В Америка особенно имат доста голям интерес към сериала, които можете да го гледате и с английско аудио.

За сега от това, което видях първите два епизода от новия сезон, мога да кажа, че изсотава малко от първия сезон по някои фактори. Безспорно първите 2 епизода от първия сезон са по-добри. Все пак почти при всички сериали има спад в този момент. Пък и още сюжета на 2-ри сезон не се е развил достатъчно и можем да очакваме следващите епизоди да са много по-добри.

Който е гледал сериала знае, че е един от най-добрите български сериали през последното десетилетие, а който не го е гледал, трябва да го направи непременно. Този сезон очаквам да гледаме един сериал с неочаквани обрати и доста екшън!

А за всички фенове на бг сериалите, може да прочетете повече за сериала на БТВ “Стъклен дом” тук.

Защо Ревютата на Филми са Важни

Четете всякакви ревюта за да бъдете добре информирани. Онзи ден бях попитан от приятел за мнението ми за филм, който той искаше да гледа. Казах му да потърси за ревю относно филма, което да му помогне да прецени дали филма си струва да се гледа. Да бъдете информирани винаги си има своето предимство, така че четете повече ревюта и информация, независимо на каква тематика – винаги ще ви е от полза.

Живеем в трудни времена, в които полезната информация винаги е важна, дори бих казал скъпа. Сигурен съм, че преди да закупите нещо, ще искате да знаете нещо повече за продукта, и то не от ревюта на търговеца, а от хора ползвали продукта и дали обективно мнение. Не сте ли съгласни с мен? Има толкова много филми и двд-та, които искате да изгледате с вашите приятели или семейство, но вие трябва да харчите разумно. Поради това мисля, че ревютата са толкова важни! Помня времето когато гледах наред почти всеки филм и доста често съм оставал разочарован след края на филма. Сега като се замисля, много по-правилно е щяло да бъде, ако предварително бях проучил филмите, и да отсея плявата, която повярвайте ми никак не е малко. Така щях да харча по-малко пари и да пропускам слабите филми.

Трябва да се радваме, че Интернет съществува. Със съвременните технологии човек много по-лесно ще намери информация относно продукта, който го интересува. Винаги търсете мнения и отзиви на честни хора, не се оставяйте рекламата да ви заблуди. И най-важното качество на интернета е, че винаги ще намерите безплатна информация. Не трябва да плащате нищо за ревютата и отзивите за търсените продукти. Предполагам като всеки човек и вие се радвате на безплатните неща, така че грабете с шепи от свободната информация в мрежата.

Така че приятели, следващия път преди да отидете на кино, да си наемете или закупите двд, или дори да гледате безплатно online filmi в интернет, прочетете ревюто и коментарите към филма и преценете дали си струва да му отделите време и пари. Важно е да знаете предварително дали филма си струва, за да не се набутате и да съжалявате. Винаги търсете ревюта за нещата за които сте решили да похарчите пари.