Начало / Наука и Технологии / УНСС с две нови магистърски програми

УНСС с две нови магистърски програми

Студентите избрали УНСС имат повод да се радват – наскоро стана ясно, че университетът разширява гамата от специалности с 2 нови магистърски програми, научаваме от inews.bg.

Първата магистратура е общ проект между УНСС, университите Nottingham Trent – Великобритания и Икономическия университет в Потсдам, Полша. По време на обучението студентите прекарват два семестъра в България и един във Великобритания, след което следва четвърти семестър, в който се провежда стаж и се подготвя дипломна работа. Последният етап от магистратурата може да бъде в България, Великобритания или Полша, в зависимост от предпочитанията на студента.

Успешно завършилите магистърската степен получават международно призната диплома, която е подписана от ректорите на трите университета. Едно от основните предимства на тази съвместна програма е достъпната цена в сравнение с цялостно обучение във Великобритания.

Ако цялата магистърска програма се провежда в Nottingham University цената е 14 000 паунда, докато комбинираната програма възлиза на по-малко от 3000 паунда. Според проф. д-р Антоанета Василева, декан на факултет „Международна икономика и политика” в УНСС, обучението в тази програма е в съответствие с европейските и световни стандарти и е предпоставка за успешно кариерно развитие на студентите в страната и чужбина. „Ние имаме положителни впечатления от една друга подобна съвместна магистърска програма по „Европейски бизнес и финанси”, която осигуряваме заедно с катедра „Финанси” в УНСС.

Възпитаниците й прилагат своята компетентност успешно в различни структури на бизнеса в Европа – корпорации, банки, консултантски фирми, специализирани агенции, международни организации и др.”, допълва деканът на факултета, проф. Антоанета Василева.

Втората програма е „Международен бизнес в Интернет”.

Програмата се осъществява заедно с катедрата по информатика, като половината от дисциплините са по международен бизнес, а другата половина са свързани с IT комуникации. Основната цел на тази програма е да се обърне внимание на социалните медии и тяхното нарастващо влияние в сферата на бизнеса. Програмата по „Международен бизнес в Интернет” е с продължителност два семестъра за икономисти и три – за неикономисти.

Приемат се 25 души за редовно обучение от два семестъра и 25 души за редовно обучение от три семестъра. Във всички нови магистърски програми, които факултет „Международна икономика и политика” предлага, се използват практически ориентирани методи на обучение – посещения на фирми, лекции на гост-лектори от практиката и бизнеса.

About interesen

Вижте също

Какво ново ни представя компанията Acer

Няма как да представим един лаптоп, без да изтъкнем неговите неоспорими предимства, но и недостатъци. ...