Начало / Свободно Време / Най-скъпият алкохол в света

Най-скъпият алкохол в света

Интересно ли ви е да разберете, кои са най-скъпите бутилки с качествен алкохол. Подготвили сме ви списък със седемте най-скъпи бутилки алкохол в света.

1.    Водка „Дива” – $ 1 060 000
Тази водка идва от Шотландия и цената ѝ варира в зависимост от желанието ви колко „блясък” искате да има бутилката. Тя може да бъде украсена със скъпоценни камъни: диаманти, рубини, сапфири и т.н. „Блекууд Дистилърс” правят тази тройно дестилирана водка, която е ледено-филтрирана, преминала през брезови скандинавски въглени и през пясък от диаманти и от други скъпоценни камъни. Това я прави толкова абсурдно скъпа.

2.    Текила – $ 255 000
Бутилката е направена от солидна платина и от бяло злато и беше представена на света в Мексико Сити на 26-ти октомври 2006-та година. Бутилката бе купена от колекционер същата година. Като резултат от тази покупка, компанията „Текила Лей.925” постави световен рекорд и влезе в книгата на Гинес за най-скъпата продадена бутилка алкохол.

3.    Шато Лафит от 1787-ма – $ 160 000
Бутилката била купена първоначално от Франция от Томас Джеферсън, който бил запален колекционер на вина. Напитката е от Бордо и била продадена на търг през 1985 на Кристофър Форбс. Основната причина за високата цена е фактът, че Джеферсън е притежавал някога шишето – инициалите му са гравирани на него.

4.    Шато д’Икем от 1787-ма – $ 90 000
Това бяло вино бе продадено наскоро (2006-та година) на „американски клиент”. Виното е от същата година като най-скъпо продаденото червено някога (Шато Лафит по-горе). През 1787, докато селяните в Бордо събирали гроздето, Джордж Вашингтон станал първия президент на САЩ, а Мария Антоанета щяла да бъде екзекутирана във Френската революция, а Джейм Уат изобретявал парния двигател.

5.    „Макалън файн енд реър кълекшън” от 1926-та – $ 75 000, 62-годишно, първоначално оценено на $ 38 000, но продадено на бизнесмен от Южна Корея за $ 75 000.

Най-отлежалото уиски от легендарната „Макалън файн енд реър кълекшън” е вече продадено. Все още е възможно да опитате това уникално скоч уиски в „Олд Хоумстад Стийкхаус” в Боргата Хотел Казино и Спа в Атлантик Сити. Все пак, една глътка се таксува за умопомрачителните $ 3 300.

6.    Ямайски ром от Рей и Нефю (1940) – $ 51 000
Ямайските дестилатори Рей и Нефю направили тази напитка през 40-те години на ХХ век, която има честта да се смята за най-скъпата бутилка ром в света. Тя била представена на Първия европейски ром фестивал – РумФест – с цена от £ 26 000. Бутилката е една от четирите неотваряни в света, въплъщава загубената традиция на ромовете от Рей и Нефю. Популярността на коктейл Май Тай изразходвала запасите им през 30-те. За да останат в бизнеса, дестилаторите променили метода си на производство.

7.    Шери от колекцията Масандра (1775-та година) – $ 43 500
Бутилката била продадена в заложната къща Sotheby в Лондон през 2001-ва година. Масандра колекцията е една от най-добрите в света и съществува от средата на ХIX век. Няма нищо по-специално около това вино, освен възрастта му.

About interesen

Вижте също

Почивка в Банско за различните зодии

Астролозите твърдят, че това как предпочитаме да прекараме ваканцията си зависи най-вече от нашата зодия. ...